MIES VAN DER ROHE FOUNDATION

+ Info

  • Folding; continuous, as Mies work

    Taking the surroundings as a starting point, where we proposed not to interfere with the traditional sight of the pavilion from the park and re-discover the NW facade (partially hidden by the wood and the hill), we introduced the project backed against a cut dug in the mountain in order not to hinder the existing sights, creating new spaces from which you can see all the places surrounding the proposal: the hills, the palaces, the pavilion and the town.

    From the observation of an indoor picture, that both front side and back side, gave the same spatial quality, comes up the idea (sustained on a 7,5 x 7,5 Mts. module), to shape a continuous surrounding, where «inside» transform in «outside» (almost like a Moebius curve). Surrounding, which with its free cuttings overlaps to create the different areas that contain a whole where theory and rationalism intermingle.

  • CREDITS

    client > Fundación Mies van der Rohe & Revista 2G
    location >
     Barcelona, España
    site area >
     – / –
    built area >
     3.000 m2 / 32.292 sqft
    project >
     1998
    construction >
     –
    status >
     project [international competition]

    authors > Oliverio Najmias, Luis Etchegorry, Nicolás Bahbouth, Sebastián Miguel

MIES VAN DER ROHE FOUNDATION

BARCELONA. SPAIN 1998 Leer mas +